Gram eiwit

Kabeljauwfilet met notenkorst en wortelpappardelle

aug 2, 2018

Witvis is erg eiwitrijk en valt vaak goed na een bariatrische operatie. Over pasta hoor ik met regelmaat dat het minder prettig valt. Daarnaast is het een nadeel van pastagerechten dat ze vaak minder eiwitten en minder groente bevatten. Met dit recept krijg je meer dan voldoende eiwitten binnen en ook meer groente!

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 4 stukjes kabeljauw van ong. 125 gram
  • ½ citroen
  • 4 eetlepels gemengde noten
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes basilicum
  • 3 winterwortels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml kippenbouillon

Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven op 180 graden. Schil de wortels met een dunschiller en schaaf ze daarna ook met de dunschiller in lange dunne repen van ongeveer 2 cm breed.

Stap 2 Dep de vis droog met een keukenpapiertje. Leg de vis in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met het citroensap.

Stap 3 Hak de noten grof en snijd 2 takjes van de peterselie fijn. Meng in een kommetje de noten, peterselie en de kaas. Verdeel het mengsel over de 4 filets. Plaats de vis midden in de oven en bak voor 15 minuten gaar.

Stap 4 Kook ondertussen de wortelpappardelle in een pan  met ruim kokend water en wat zout in vier minuten beetgaar.

Stap 5 Snipper de ui en knoflook. Hak de basilicum en overgebleven peterselie fijn. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook op rustig vuur. Roer de peterselie en basilicum erdoor. Schenk de bouillon erbij en verwarm voor 3 minuten. Voeg dan de uitgelekte wortel toe en roer het geheel door elkaar.

Schep de wortelpappardelle op een bord en leg de kabeljauw erboven op.

Variartiemogelijkheid:

Dit recept is lekker met alle soorten witvis: pangafilet, schol of tilapia.

Meer recepten

Koninginnesoep

Koninginnesoep

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

Ovenschotel met pompoen

Ovenschotel met pompoen

Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...