Gram eiwit

Kabeljauwfilet met notenkorst en wortelpappardelle

aug 2, 2018

Witvis is erg eiwitrijk en valt vaak goed na een bariatrische operatie. Over pasta hoor ik met regelmaat dat het minder prettig valt. Daarnaast is het een nadeel van pastagerechten dat ze vaak minder eiwitten en minder groente bevatten. Met dit recept krijg je meer dan voldoende eiwitten binnen en ook meer groente!

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 4 stukjes kabeljauw van ong. 125 gram
  • ½ citroen
  • 4 eetlepels gemengde noten
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes basilicum
  • 3 winterwortels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml kippenbouillon

Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven op 180 graden. Schil de wortels met een dunschiller en schaaf ze daarna ook met de dunschiller in lange dunne repen van ongeveer 2 cm breed.

Stap 2 Dep de vis droog met een keukenpapiertje. Leg de vis in een ingevette ovenschaal. Besprenkel met het citroensap.

Stap 3 Hak de noten grof en snijd 2 takjes van de peterselie fijn. Meng in een kommetje de noten, peterselie en de kaas. Verdeel het mengsel over de 4 filets. Plaats de vis midden in de oven en bak voor 15 minuten gaar.

Stap 4 Kook ondertussen de wortelpappardelle in een pan  met ruim kokend water en wat zout in vier minuten beetgaar.

Stap 5 Snipper de ui en knoflook. Hak de basilicum en overgebleven peterselie fijn. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook op rustig vuur. Roer de peterselie en basilicum erdoor. Schenk de bouillon erbij en verwarm voor 3 minuten. Voeg dan de uitgelekte wortel toe en roer het geheel door elkaar.

Schep de wortelpappardelle op een bord en leg de kabeljauw erboven op.

Variartiemogelijkheid:

Dit recept is lekker met alle soorten witvis: pangafilet, schol of tilapia.

Meer recepten

Zomerse wraps met zalm en avocado

Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps. Dit...

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...