Gram eiwit per pannenkoek

Huttenkase pannenkoekjes

jun 9, 2018

Misschien ben je geen fan van hüttenkäse maar in deze pannenkoekjes proef je dit ingredient niet. Hüttenkäse is een eiwitrijk product wat gemakkelijk te verwerken is in gerechten. Mix het beslag met een keukenmachine, handmixer of staafmixer om ervoor te zorgen dat de klontjes van de hüttenkäse verdwijnen. Vind je de klontjes geen probleem, dan kun je dit recept ook goed doorroeren met een garde of pannenlikker.

Hüttenkäse en cottagecheese zijn dezelfde producten maar hebben vaak een groot prijsverschil. Kies daarom voor cottagecheese in plaats van hüttenkäse.

Ingredienten

Voor ongeveer 10 kleine pannenkoekjes

  • 100 gram volkorenmeel
  • 200 gram hüttenkäse
  • 4 eieren
  • 1 appel
  • 1 handje rozijnen
  • Vloeibaar bak- en braadvet om in te bakken

Bereiding

Stap 1 Doe de eieren in een mengkom en klop deze los. Voeg de hüttenkäse en het volkorenmeel toe en roer dit goed door. Voeg eventueel nog een mespunt zout toe.

Stap 2 Rasp de appel inclusief schil boven de kom. Roer dit  samen met de rozijnen door het beslag.

Stap 3 Verhit een eetlepel bak- en braadvet in de pan. Schep met een juslepel of ijslepel 3 bolletjes beslag in de pan. Schep na ongeveer 5 minuten om en bak ook aan de andere zijde tot de pannenkoekjes goudbruin zijn.

Bewaaradvies:

De pannenkoeken zijn in de koelkast 2 dagen houdbaar. Je kunt zo ook invriezen, dan kun je ze voor 3 maanden bewaren. Voor meer adviezen over het bewaren van zelfbereide gerechten, kijk op het voedingscentrum.

Meer recepten

Omeletwrap

Dit ontbijt is de ideale combinatie: eiwitrijk en snel te bereiden. Zorg ervoor dat je de omelet op een rustig vuur bakt zodat de omelet wat zachter blijft in plaats van krokant. Wanneer je weinig tijd hebt, kun je het omelet ook de avond van te voren al...

Bietensmoothie met framboos en gember

Toen ik dit recept van Miss Havermout voorbij zag komen, dacht ik direct: wat een lekkere smaakcombinatie! Zo krijg je meteen wat fruit en groente binnen! Nu ben ik zelf niet zo’n fan van smoothies van boerenkool, lijkt me gewoon niet zo licht verteerbaar. Maar...

Havermoutpap met pistache en abrikoos

Dit recept is voor de havermoutpaplovers die weer eens wat anders willen. Maar ook voor de ‘pap’haters die als kind pap kregen met een vel erop. Probeer havermoutpap zeker nog een keertje uit. Het smaakt weer anders dan brintapap, en door frisse smaken toe te voegen...