Gram eiwit

Homemade ijsjes van skyr en banaan

mei 11, 2019

Pinterest is een grote bron van inspiratie voor de recepten die ik bedenk of aanpas. Ik was op zoek naar een lekkere combinatie voor fruit en yoghurtijs en werd toen op het idee gebracht om een dip te maken van bananenchips.

Er worden helaas geen varianten van bananenchips verkocht zonder toegevoegde suikers. Tijdens de bereiding worden er zowel plantaardige vetten als suiker toegevoegd aan dit product. Nu bleken de twee biologische merken ook nog méér suiker en vet te bevatten ten opzichten van reguliere varianten. Opnieuw het bewijs dat biologisch niet per definitie gezonder is.

Toch heb ik de bananenchips in het recept gehouden omdat je maar weinig van het product gebruikt. Maar zonder de ‘bananenchipsdip’ is het ijsje nog steeds erg lekker!!

Liever bananenchips zelf maken zonder suiker en vetten, lees dan hier het recepten van gezondheidenco.nl

Ingredienten

Voor vier kleine vormpjes (doe alle ingrediënten maal twee wanneer je zes grotere vormpjes hebt)

 

  • 200 ml skyr (smaak vanille)
  • 1 rijpe banaan
  • 30 gram bananenchips

    Bereiding

    Stap 1 Doe de banaan in stukken in een mengbeker en voeg de Skyr hier aan toe. Pureer het geheel met een staafmixer.

    Stap 2 Schep het bananenmengsel in de ijsvormpjes en plaats ze minimaal 4 uur in de diepvries.

    Stap 3 Doe de bananenchips in een diepvrieszakje. Sla met een (vlees)hamer of deegroller de bananenchips tot kleine stukjes.

    Let op: wanneer de ijsjes uit de vriezer komen zijn ze waarschijnlijk nog erg hard. Laat ze voor enkele minuten buiten de vriezer liggen totdat de buitenkant een beetje zacht is. Vervolgens kun je de ijsjes in de bananenchips wentelen. Doe je dit niet, dan blijft de dip (zeer waarschijnlijk) niet plakken.

    Variatiemogelijkheid:

    Ik kocht deze schattige ijsvormpjes bij de Blokker. Echt een ideaal formaatje! Daarnaast is het bij deze siliconenvorm erg gemakkelijk om de ijsjes uit de vorm te halen. Dit was bij de vormpjes van de Hema (die zijn van hard plastic) erg lastig.  #nospon

    Meer recepten

    Pistache koekjes

    Pistache koekjes

    Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

    Hartige muffins

    Hartige muffins

    Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...

    Zalmburgertjes

    Zalmburgertjes

    Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...