Gram eiwit
Havermoutkoekjes
Dit zijn niet zomaar haverkoekjes. Deze koekjes zijn namelijk behoorlijk eiwitrijk! Een gemiddeld koekje bevat zo’n 1 á 2 gram eiwit, deze koekjes wel 6 gram per stuk. Handig tussendoortje, zeker als je zin hebt in iets zoets.
Ook een extra voordeel: ze vullen goed omdat ze meer eiwitten bevatten en rijk zijn aan vezels.
Ingredienten
Voor 12 stuks
- 150 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 150 ml hüttenkäse
- 2 eieren
- 75 gram gemengde geroosterde noten
- 25 gram sesamzaad
- 75 gram rozijnen
- 3 eetlepels honing
- 1 theelepel kaneel
- Mespunt zout
Bereiding
Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden Bekleed een bakblik met bakpapier.
Stap 2 Doe de hüttenkäse in een mengbeker, samen met de honing en eieren. Pureer het geheel met een staafmixer tot er een glad beslag is ontstaan.
Stap 3 Hak de noten grof. Meng de havermout met het bakpoeder, de noten, sesamzaad, rozijnen, kaneel en zout.
Stap 4 Spatel het eier-hüttenkäsebeslag door droge ingrediënten. Meng dit goed door.
Stap 5 Maak met je handen of een ijslepel kleine bolletjes en plaats deze op het bakpapier. Ik haalde ongeveer 12 koekjes uit het deeg.
Stap 6 Bak de haverkoekjes ongeveer 20 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rekje.
Bewaaradvies:
In een luchtdichte trommel kun je deze koekjes een week lang bewaren. Vermoed je dat je ze binnen een week niet op krijgt? Vries ze in! Dan zijn ze 3 maanden houdbaar. Doe tussen de koekjes een stukje bakpapier zodat je ze weer gemakkelijk van elkaar af krijgt.
Meer recepten
Pistache koekjes
Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...
Hartige muffins
Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...