Gram eiwit

Havermout met snelle perencompote

dec 18, 2018

Mmmm.. deze combinatie is echt super lekker. De warme stukjes peer met kaneel smaken heel goed bij de havermoutpap. Omdat de peer extra zoet wordt omdat deze een beetje karamelliseert, hoef je echt geen extra suiker, honing of zoetstof toe te voegen aan je pap.

In plaats van peer is appel natuurlijk ook erg lekker.

Kun je niet tegen melk door een lactose intolerantie? Kies dan voor lactosevrije melk (uit het koelvak) in plaats van plantaardige zuivel zoals sojamelk, amandelmelk of rijstmelk. Er zitten namelijk meer eiwitten in de dierlijke zuivelproducten.

Ingredienten

Voor 1 persoon

  • 200 ml melk
  • 40 gram havermout
  • 1 rijpe peer
  • ½ theelepel kaneel

Bereiding

Stap 1 Snijd de peer in blokjes. Doe de stukjes peer in een steelpan en voeg de kaneel toe. Verhit de stukjes peer al roerend enkele minuten.

Stap 2. Doe de helft van de perencompote alvast in een kom en bewaar de andere helft tot bijvoorbeeld de volgende dag.

Stap 3 Doe in dezelfde steelpan (scheelt weer afwas) de melk en havermout. Kook de havermoutpap zachtjes enkele minuten tot de havermout gaar is. Voeg de havermout bij de perencompote. 

Waarom kiezen voor havermoutpap?

Nog even een promopraatje voor havermoutpap: het is echt een heel gezond ontbijt: het bevat vezels (fijn voor de stoelgang!), langzame koolhydraten en eiwitten door de melk. Daarnaast zijn havervlokken heel goedkoop en snel te bereiden.

Meer recepten

Omeletwrap

Dit ontbijt is de ideale combinatie: eiwitrijk en snel te bereiden. Zorg ervoor dat je de omelet op een rustig vuur bakt zodat de omelet wat zachter blijft in plaats van krokant. Wanneer je weinig tijd hebt, kun je het omelet ook de avond van te voren al...

Bietensmoothie met framboos en gember

Toen ik dit recept van Miss Havermout voorbij zag komen, dacht ik direct: wat een lekkere smaakcombinatie! Zo krijg je meteen wat fruit en groente binnen! Nu ben ik zelf niet zo’n fan van smoothies van boerenkool, lijkt me gewoon niet zo licht verteerbaar. Maar...

Havermoutpap met pistache en abrikoos

Dit recept is voor de havermoutpaplovers die weer eens wat anders willen. Maar ook voor de ‘pap’haters die als kind pap kregen met een vel erop. Probeer havermoutpap zeker nog een keertje uit. Het smaakt weer anders dan brintapap, en door frisse smaken toe te voegen...