Gram eiwit

Goulashsoep

okt 28, 2020

Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats  van de runder-riblappen. Kies in dit geval voor kippendijen. Eén uur doorkoken is dan voldoende.   

Valt gekruid of pittig eten niet goed? Dan kun je het beste de cayennepeper weglaten. 

Ingredienten

Voor 6 personen

  • 25 gram boter

  • 2 uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 500 gram runder-riblappen

  • 2 eetlepels gerookt paprikapoeder 

  • 1 theelepel karwijzaad

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • ½ theelepel cayennepeper

  • 1 blaadje laurier

  • 1 volle eetlepel bloem

  • 1 blik tomatenblokjes (400 ml),

  • 2 blokjes runderbouillon

  • 2 vastkokende aardappels

    1 rode en 1 gele paprika

Bereiding

Stap 1 Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de riblappen in kleine blokjes. Laat vervolgens de boter smelten in een soeppan.

Stap 2 Fruit de ui en de knoflook op rustig vuur aan voor enkele minuten. Zet het vuur vervolgens hoger en voeg het vlees toe. Bak het vlees tot het aan alle kanten bruin is. Voeg vervolgens de kruiden en laurierblad toe en bak deze kort mee. Strooi de eetlepel bloem erbij en laat ook deze even meebakken.

Stap 3 Doe de tomatenblokjes erbij met de bouillonblokjes en één liter water. Laat de soep 3 uur op rustig vuur zachtjes doorkoken. 

Stap 4 Schil de aardappelen en was de paprika. Snijd de aardappelen en paprika’s in kleine blokjes en voeg deze het laatste half uur van de kooktijd toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Bewaaradvies

Plaats de soeppan zodra deze is afgekoeld in de koelkast. In de koelkast kun je de soep twee dagen bewaren. Vries je de soep in, dan is deze voor 3 maanden houdbaar. Op zoek naar meer bewaaradvies? Kijk op het voedingscentrum

Meer recepten

Ovenschotel met pompoen

Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...

Kip kebab met bulgur

DIt zomerse gerecht is gemakkelijk te bereiden en heel smaakvol. Op een zonnige dag zou je de kipkebab kunnen bereiden op de barbecue in plaats van de grillpan. Ben je geen fan van munt, dan zou je kunnen kiezen voor koriander of peterselie.  Ingredienten Voor 4...

Zomerse wraps met zalm en avocado

Het klinkt misschien als veel werk: je wraps zelf maken. Maar dat valt reuze mee! En er zitten grote voordelen aan: deze wraps bevatten meer vezels en meer eiwit. Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor de kant en klare volkoren wraps of de bieten-, wortelwraps. Dit...