Gram eiwit

Gevulde aubergine

jan 7, 2019

Aubergine is echt een lekkere en veelzijdige groente. In dit mediterraanse gerecht komt de zachte smaak van de aubergine echt goed naar voren

Heb je minder trek vandaag? Of valt het eten sinds operatie erg zwaar? Eet dan alleen de zachte vulling op en laat de schil van de aubergine liggen.

Of kun jij en/of een tafelgenoot meer dan één aubergine op? Serveer dan couscous of quinoa erbij met eventueel een groene salade.

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 2 aubergines

  • 2 sjalottes

  • 1 teentje knoflook

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 300 gram rundergehakt

  • 1 blik tomatenblokjes

  • 2 takjes tijm

  • 2 takjes basilicum

  • 1 bol mozzarella

  • Peper en zout

Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2 Snijd de aubergine over de lengte doormidden. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de aubergine. Probeer zo veel mogelijk vruchtvlees uit de aubergine te scheppen maar pas op dat je de schil heel houdt. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Stap 3 Snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit op rustig vuur de ui en knoflook tot de uien glazig zijn. Voeg vervolgens de blokjes aubergine toe. Bak het geheel voor 5 minuten op middelhoog vuur.

Stap 4 Voeg het gehakt toe en bak mee tot dit gaar is. Dan kunnen de tomatenblokjes en de kruiden erbij en laat het geheel voor 10 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5 Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes. Leg de aubergines in een ingevette ovenschaal en vul deze met het gehaktmengsel. Leg de plakjes mozzarella er bovenop.

Stap 6 Plaat de ovenschaal in het midden van de oven voor 15 minuten.

Variatiemogelijkheid:

Ook lekker in plaats van mozzarella is geraspte oude kaas. Dat maakt het gerecht iets pittiger.

Meer recepten

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

Ovenschotel met pompoen

Ovenschotel met pompoen

Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...

Goulashsoep

Goulashsoep

Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats  van de...