Geroosterde paprika en geitenkaas spread

mei 22, 2020

Wil je even weer wat anders op brood dan een plakje kaas of plakje kipfilet? En heb je geen zin om daarvoor lang in de keuken te moeten staan? Dan is dit zeker een recept om uit te proberen! 

Heb je een lactose intolerantie en zou je dit recept graag willen proberen? Geitenmelk bevat minder lactose dan koemelk en wordt daarom vaak beter verdragen door mensen met een lactose intolerantie. Krijg jij al bij een kleine hoeveelheid lactose last? Dan zou je ook voor 100 gram harde geitenkaas kunnen kiezen of 100 gram lactosevrije roomkaas van Arla. 

Ingredienten

  • 2 gegrilde paprika’s (uit een pot)
  • 100 gram geitenkaas
  • 50 gram pijnboompitten

Bereiding

Stap 1 Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze even afkoelen.

Stap 2 Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine of hakmolen. Maal tot een egale massa.

Bewaaradvies:

Bewaar de spread in een (schoon) potje voor een week in de koelkast. Deze spread is ook erg lekker in combinatie met een plakje kipfilet of plakjes gekookt ei. Een goede keuze, als je wat extra eiwitten wilt toevoegen. 

 

 

Meer recepten

Hartige muffins

Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

Cranberry mocktail

Ingredienten Voor 2 glazen 200 ml cranberry sap light 1 sinaasappel 2 flinke scheppen crushed ice. Bereiding Stap 1: Pers de sinaasappel uit. Meng vervolgens het cranberry sap er doorheen. Stap 2: Doe een flinke schep crushed ice in de twee glazen. Je kunt crushed ice...