Gram eiwit

Gegrilde kippenhaasjes met courgettini

jun 10, 2018

Pasta valt helaas niet altijd goed na een maagverkleining. Heel persoonlijk! Courgettini kan dan een goed alternatief zijn voor spaghetti en is een goede manier om meer groente binnen te krijgen. De avocadopesto maakt het gerecht lekker romig. Geen spirelli in huis of te weinig tijd om courgettini te maken? Steeds meer supermarkten verkopen kant en klare courgette spaghetti, zoals de Albert Heijn.

Kun jij een grotere portie op? Je kunt volkoren spaghetti toevoegen aan het gerecht, zodat je een mix krijgt van 2 soorten spaghetti.

Ingredienten

4 personen

  • 3 courgettes
  • 400 gram kippenhaasjes
  • 1 avocado
  • 15 gram basilicum
  • 1 el citroensap
  • 40 gram amandelen
  • 1 teen knoflook
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 5 el olijfolie
  • Peper en eventueel zout.

Bereiding

Stap 1 Snijd de courgette in dunne noodles door middel van een spiraalsnijder. Leg de courgette op keukenpapier zodat het overtollige vocht kan worden opgenomen. Kruid de courgette met peper en eventueel zout.

Stap 2 Doe de avocado, basilicum, citroensap, amandelen, knoflook en Parmezaanse kaas in een hakmolen of blender. Pureer het geheel en voeg dan 2 eetlepels olijfolie toe tot een gladde en romige pesto ontstaat.

Stap 3 Besprenkel de kippenhaasjes met 2 eetlepels olijfolie en wrijf ze hiermee in. Kruid de kip met peper en eventueel zout. Verhit een grillpan en pak de kippenhaasjes voor 4-5 minuten aan elke zijde.

Stap 4 Verhit ondertussen in een hapjespan 1 eetlepel olijfolie. Doe de courgettini erin en bak dit in totaal 2 minuten. Voeg vervolgens de pesto toe en roer door.

.

Variatiemogelijkheden

In plaats van kip zou je ook kunnen kiezen voor een stukje zalm, gekruide worstjes of gerookte kipfilet. Verder zou je nog (zongedroogde) tomaatjes, olijven en/of pijnboompitten kunnen toevoegen.

Ook van andere groente kun je spaghetti maken! Denk aan: pastinaak, wortel of zoete aardappel.

Meer recepten

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...

Stoofpotje met kip, pompoen en pruim

Het wordt steeds kouder en dan krijg ik altijd zin in stoofvlees. Helaas verdraagt niet iedereen stoofvlees meer na een maagverkleining, ook al is het boterzacht. Gelukkig kun je ook erg lekkere stoofgerechten met kip maken, zoals dit gerecht! Het gerecht heeft een...

Meer recepten

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...

Stoofpotje met kip, pompoen en pruim

Het wordt steeds kouder en dan krijg ik altijd zin in stoofvlees. Helaas verdraagt niet iedereen stoofvlees meer na een maagverkleining, ook al is het boterzacht. Gelukkig kun je ook erg lekkere stoofgerechten met kip maken, zoals dit gerecht! Het gerecht heeft een...

Meer recepten

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...

Stoofpotje met kip, pompoen en pruim

Het wordt steeds kouder en dan krijg ik altijd zin in stoofvlees. Helaas verdraagt niet iedereen stoofvlees meer na een maagverkleining, ook al is het boterzacht. Gelukkig kun je ook erg lekkere stoofgerechten met kip maken, zoals dit gerecht! Het gerecht heeft een...