Gram eiwit

Frisse salade met makreel

okt 16, 2018

Deze frisse makreelsalade is gemakkelijk te bereiden en heeft een lekkere bite door de appel en pompoenpitten.

Makreel is een bron van gezonde vetten zoals omega 3-vetzuren, vitamine D en ook eiwitten.

De salade is gemakkelijk mee te nemen. Misschien dat je de makreel in een boterhamzakje wilt bewaren. Anders ruikt je saladebox voorlopig nog naar makreel.

Ingredienten

Voor 1 persoon

  • 1 00 gram gerookte makreel 
  • 100 gram sla
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • ¼ komkommer
  • ½ groene appel

Dressing:

  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel halvanaise
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1/2 theelepel (verse) dille
  • Peper en eventueel zout

Bereiding

Stap 1 Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten. Snijd de komkommer en de appel in dunne plakjes of reepjes.  Trek de makreel uit elkaar in kleine stukjes.

Stap 2 Doe de sla in een kom, voeg de appel, komkommer en de makreel hieraan toe.
Stap 3 Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar en sprenkel dit over de salade. Strooi als laatste de pijnboompitten over de salade.

Variartiemogelijkheid:

In plaats van makreel zou je ook kunnen kiezen voor gerookte kipfilet of zalm of tonijn uit blik. 

Meer recepten

Hartige muffins

Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

Ovenschotel met pompoen

Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...