Frisse kipsalade
Een lekkere en gemakkelijke salade met kip en paprika. Deze salade smaakt lekker op brood, crackers en beschuit! Je kunt de salade gemakkelijk meenemen als je hem in een potje of bakje doet.
Het is fijn om wat extra groente binnen te krijgen met de lunch. Het lukt namelijke veel mensen die (net) geopereerd zijn niet om voldoende groente te eten. Naast het stukje vlees, vis, kip of vleesvervanger is er vaak onvoldoende ruimte voor de rest van de warme maaltijd. Op deze manier krijgt je wat extra vezels binnen!
Ingredienten
- 150 gram gerookte kipfilet
- ½ gele paprika
- ½ rode paprika
- 1 bosui
- 1 eetlepel roomkaas light
- ½ theelepel mosterd
Bereiding
Stap 1: Snijd de kipfilet en paprika’s in kleine blokjes. Snijd de bosui in kleine stukjes. Plaats de kipfilet en paprika in een schaaltje.
Stap 2: Roer vervolgens de bosui, roomkaas en mosterd er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Variatiemogelijkheid:
In plaats van paprika zou je ook kunnen kiezen voor avocado, tomaatjes, gekookte bietjes, gekookte sperziebonen of vers fruit!
Meer recepten
Hartige muffins
Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...
Cranberry mocktail
Ingredienten Voor 2 glazen 200 ml cranberry sap light 1 sinaasappel 2 flinke scheppen crushed ice. Bereiding Stap 1: Pers de sinaasappel uit. Meng vervolgens het cranberry sap er doorheen. Stap 2: Doe een flinke schep crushed ice in de twee glazen. Je kunt crushed ice...