Eiersalade met gerookte zalm

mei 22, 2020

Kant en klare eiersalades of zalmsalades uit de supermarkt zijn vaak laag in eiwitten. Dit komt omdat de hoeveelheid ei of zalm laag is. Gemiddeld bevat een eiersalade 45 tot 65% ei. Bij een zalmsalade ligt dit nog veel lager: rond de 35%. Dit is erg jammer, want de overige ingredienten bevatten vaak geen eiwitten maar wel een hoop calorieën.  Denkt aan: plantaardige olieën en suiker. Een goede reden om deze salade zelf te maken! 

Ingredienten

  • 4 eieren
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1/2 bosje bieslook
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 2 eetlepels light mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap

Bereiding

Stap 1 Kook de eieren 8 minuten tot ze hardgekookt zijn. Spoel ze af met koud water.

Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.  Snijd of knip de bieslook fijn.

Stap 2 Meng in een kom de eieren, bieslook, magere kwark en mayonaise. Roer vervolgens voorzichtig de gerookte zalm en het citroensap er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Bewaaradvies:

Na bereiding van de salade is deze nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. 

Meer recepten

Koninginnesoep

Koninginnesoep

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

Hartige muffins

Hartige muffins

Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...