Eiersalade met gerookte zalm
Kant en klare eiersalades of zalmsalades uit de supermarkt zijn vaak laag in eiwitten. Dit komt omdat de hoeveelheid ei of zalm laag is. Gemiddeld bevat een eiersalade 45 tot 65% ei. Bij een zalmsalade ligt dit nog veel lager: rond de 35%. Dit is erg jammer, want de overige ingredienten bevatten vaak geen eiwitten maar wel een hoop calorieën. Denkt aan: plantaardige olieën en suiker. Een goede reden om deze salade zelf te maken!
Ingredienten
- 4 eieren
- 100 gram gerookte zalm
- 1/2 bosje bieslook
- 2 eetlepels magere kwark
- 2 eetlepels light mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
Bereiding
Stap 1 Kook de eieren 8 minuten tot ze hardgekookt zijn. Spoel ze af met koud water.
Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes. Snijd of knip de bieslook fijn.
Stap 2 Meng in een kom de eieren, bieslook, magere kwark en mayonaise. Roer vervolgens voorzichtig de gerookte zalm en het citroensap er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Bewaaradvies:
Na bereiding van de salade is deze nog 2 dagen houdbaar in de koelkast.
Meer recepten
Hartige muffins
Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...
Goulashsoep
Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats van de...