Eiwitrijke pepernoten

okt 28, 2020

Deze eiwitrijke pepernoten zijn erg lekker.  Het recept bevat suiker en roomboter maar in verhouden een stuk minder dan de gebruikelijke pepernoten. Daarnaast zorgen de extra eiwitten en vezels voor meer verzadiging. Wil je liever helemaal geen suiker aan het recept toevoegen? Dan zou ik je dit product willen aanraden: Sukrin Gold. Je hoeft hiervan maar 40 gram te gebruiken. Ben je lactose intolerant? Gebruik van lactose vrije melk of gebruik 2 eetlepels water. 

Ingredienten

Voor 4 personen

  • 125 gram havermeel of volkorenmeel

  • 50 gram amandelmeel

  • 30 gram Fit For Me neutraal eiwitpoeder

  • 1 eetlepel kaneel

  • 1 eetlepel speculaaskruiden

  • 1 mespunt zout

  • 50 gram basterdsuiker

  • 60 gram boter

  • 2 eetlepels melk

Bereiding

Stap 1 Giet het havermeel, het eiwitpoeder, de kruiden en het zout in een beslagkom en roer dit door elkaar.

Stap 2 Voeg vervolgens de suiker en boter toe. Kneed alle ingrediënten door elkaar tot er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg een eetlepel melk toe en kneed nogmaals door elkaar. Voeg de tweede eetlepel melk toe wanneer het deeg te droog blijft.

Stap 3 Laat het deeg 30 minuten tot een uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol kleine balletjes van het deeg. Plaats de bakplaat 15 minuten in de o.

Bewaaradvies

Pepernoten kun je het beste bewaren in een goed afgesloten koektrommel. Hier blijven ze ongeveer vier tot zes weken goed. Vooral in een metalen trommel blijven je koekjes lang knapperig.

Meer recepten

Pistache koekjes

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

Appelflappen uit de oven

Ingredienten Voor 10 stuks 5 vellen filodeeg  2 kleine zoete appels 50 gram rozijnen 1 ei 1 theelepel kaneel 2 eetlepels amandelmeel Bereiding Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Plaats de appelstukjes in een kom en...

Kwark oliebollen

Ingredienten Voor 12 stuks 250 gram (spelt)meel 250 gram vanillekwark (ik koos voor Milde kwark van Campina) 1 ei ½ zakje gist Mespunt zout 1 theelepel kaneel 50 gram rozijnen 50 gram sukade (optioneel) Sinaasappelschil van één sinaasappel Zonnebloemolie Bereiding...