Gram eiwit

Chili con carne met volkoren tortilla’s

aug 27, 2019

Dit gerecht is echt in alle seizoenen lekker. Met warm weer of als winterkost. Het gerecht bevat veel eiwitten door het gehakt en de kapucijners. Daarnaast is het geheel ook vezelrijk door de volkorenwraps en kapucijners! Last van obstipatie? Dan is dit zeker een recept om te proberen. Je kunt ook kiezen voor chili sin carne (zonder vlees) door vegetarisch gehakt te kiezen in plaats van rundergehakt.

Ingredienten

Voor 4 porties

1 ui

2 tenen knoflook

3 paprika’s in verschillende kleuren

300 gram mager rundergehakt

1 theelepel paprikapoeder

½ theelepel komijnzaad

1 eetlepel tomatenpuree

1 pot (a 350 gram) jonge kapucijners

3 volkoren wraps

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel gerookte paprikapoeder

Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven op 180 graden. Snipper de ui en knoflook fijn en snijd de paprika’s in dunne reepjes.

Stap 2 Verhit twee eetlepels olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin enkele minuten op middelhoog vuur de ui en knoflook. Voeg vervolgens het rundergehakt toe. Wanneer het gehakt geheel bruin is kunnen de reepjes paprika en de tomatenpuree worden toegevoegd. Bak dit nog enkele minuten mee. 

Stap 3 Laat de kapucijners uitlekken en voeg deze samen met 200 ml water toe. Laat het geheel op zacht vuur zo’n 15 minuten stoven.

Stap 4 Snijd ondertussen de wraps in driehoekjes en leg deze in een mengkom. Voeg één eetlepel olijfolie en gerookte paprikapoeder toe en meng het door elkaar.

Stap 5 Plaats de stukjes wrap op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat ze hierbij zo min mogelijk overlappen. Plaats de bakplaat in het midden van de oven voor zo’n 10 tot 15 minuten tot ze lichtbruin en knapperig zijn.

Bewaaradvies:

Dit gerecht is twee dagen houdbaar  in de koelkast. Het gerecht kan ook worden ingevroren en het is dan twee maanden te bewaren.

Meer recepten

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...

Stoofpotje met kip, pompoen en pruim

Het wordt steeds kouder en dan krijg ik altijd zin in stoofvlees. Helaas verdraagt niet iedereen stoofvlees meer na een maagverkleining, ook al is het boterzacht. Gelukkig kun je ook erg lekkere stoofgerechten met kip maken, zoals dit gerecht! Het gerecht heeft een...