Gram eiwit

Chili con carne met volkoren tortilla’s

aug 27, 2019

Dit gerecht is echt in alle seizoenen lekker. Met warm weer of als winterkost. Het gerecht bevat veel eiwitten door het gehakt en de kapucijners. Daarnaast is het geheel ook vezelrijk door de volkorenwraps en kapucijners! Last van obstipatie? Dan is dit zeker een recept om te proberen. Je kunt ook kiezen voor chili sin carne (zonder vlees) door vegetarisch gehakt te kiezen in plaats van rundergehakt.

Ingredienten

Voor 4 porties

1 ui

2 tenen knoflook

3 paprika’s in verschillende kleuren

300 gram mager rundergehakt

1 theelepel paprikapoeder

½ theelepel komijnzaad

1 eetlepel tomatenpuree

1 pot (a 350 gram) jonge kapucijners

3 volkoren wraps

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel gerookte paprikapoeder

Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven op 180 graden. Snipper de ui en knoflook fijn en snijd de paprika’s in dunne reepjes.

Stap 2 Verhit twee eetlepels olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin enkele minuten op middelhoog vuur de ui en knoflook. Voeg vervolgens het rundergehakt toe. Wanneer het gehakt geheel bruin is kunnen de reepjes paprika en de tomatenpuree worden toegevoegd. Bak dit nog enkele minuten mee. 

Stap 3 Laat de kapucijners uitlekken en voeg deze samen met 200 ml water toe. Laat het geheel op zacht vuur zo’n 15 minuten stoven.

Stap 4 Snijd ondertussen de wraps in driehoekjes en leg deze in een mengkom. Voeg één eetlepel olijfolie en gerookte paprikapoeder toe en meng het door elkaar.

Stap 5 Plaats de stukjes wrap op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat ze hierbij zo min mogelijk overlappen. Plaats de bakplaat in het midden van de oven voor zo’n 10 tot 15 minuten tot ze lichtbruin en knapperig zijn.

Bewaaradvies:

Dit gerecht is twee dagen houdbaar  in de koelkast. Het gerecht kan ook worden ingevroren en het is dan twee maanden te bewaren.

Meer recepten

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...

Ovenschotel met pompoen

Ovenschotel met pompoen

Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...

Goulashsoep

Goulashsoep

Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats  van de...