Gram eiwit

Ingredienten

voor +/- 25 koekjes

  • 90 gram volkoren meel
  • 60 gram Pure Whey Eiwit – Vanille
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 90 gram vloeibare honing
  • 2 eieren
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel vanillearoma
  • 100 gram pistache nootjes
  • 100 gram amandelen

    Bereiding

    Stap 1 Verwarm de over voor op 160 °C. Meng het volkorenmeel, eiwitpoeder en bakpoeder met een snuf zout, in een mengkom door elkaar. Voeg vervolgens de honing toe en roer het er doorheen. Doe één voor één de eieren bij het beslag en meng goed door.

    Stap 2 Rasp de schil van de sinaasappel. Let hierbij op dat je alleen de oranje schil mee raspt. Meng vervolgens de sinaasappelrasp, vanillearoma en de noten door het beslag.

    Stap 3 Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in tweeën en vorm hiervan twee lange staven. Dit hoeft niet gerold te worden en kan met de handen worden gevormd. Het maakt niet uit als ze er niet perfect uit komen te zien. Bak de twee staven 20 minuten in het midden van de oven tot ze stevig zijn.

    Stap 4 Laat ze buiten de oven even afkoelen. Verlaag de temperatuur van de oven naar 80 °C. Snijd de afgekoelde rollen in plakken van 1 cm met een scherp broodmes. Verdeel vervolgens de cantuccini over de bakplaat en doe ze 70-80 minuten in de oven totdat ze knapperig zijn.

    Bewaaradvies:

    In een luchtdichte trommel kun je de cantuccini 2 weken bewaren.

    Meer recepten

    Pistache koekjes

    Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

    Hartige muffins

    Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...

    Zalmburgertjes

    Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...