Gram eiwit

Boerenomelet

jul 23, 2018

Het is niet altijd gemakkelijk om vanaf het begin meteen goed inkopen te doen. Misschien kom jij ook met te veel boodschappen thuis of blijft er na de maaltijd nog veel over?

Als je nog groente over hebt, gooi dit dan niet weg!
Een boeren omelet bij de lunch is een uitkomst om de volgende dag de overgebleven groente alsnog op te eten.

Ingredienten

Ongeveer voor 3 personen

  • 4 eieren
  • 100 ml halfvolle of magere melk
  • 100 gram groente, denk aan: paprika, doperwten, broccoli, spinazie, lente ui, courgette, champignon, tomaten.
  • 1 kleine ui
  • 50 gram hamblokjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • Paar takjes bieslook
  • Peper en eventueel zout.
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

Stap 1: Snipper de ui fijn. Snijd eventueel de groente in kleinere stukjes. Verhit in een pan de margarine. Fruit de ui op zacht vuur voor 5 minuten, voeg vervolgens de hamblokjes toe en de groente. Bak voor 5 minuten mee.

Stap 2: Klop ondertussen de eieren samen met de melk. Giet over de groente en ham. Bak voor 8-10 minuten het omelet aan beide zijden.

Voor bereiding in de oven:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een kleine ovenschaal goed in. Doe de gebakken groenten en hamblokjes in de ovenschaal en schenk de geklutste eieren met melk, kruiden, peper en eventueel zout er overheen.

Stap 2: Strooi de geraspte kaas als laatste over het omelet en plaats het ovenschaaltje voor 15 minuten in de oven tot deze gestold is.

Bewaaradvies:

Wil je het omelet bewaren voor een ander moment? Plaats het omelet nadat het is afgekoeld, zo snel mogelijk in de koelkast. Je kunt het omelet voor 2 dagen in de koelkast bewaren. Ingevroren kun je het omelet voor 3 maanden bewaren.

Meer recepten

Koninginnesoep

Koninginnesoep

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

Hartige muffins

Hartige muffins

Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...