Gram eiwit
Bietjesstampot met vegaburger
Een avondje vegetarisch, dat is voor de meeste mensen geen uitzondering meer. Toch is het een uitdaging om de juiste vleesvervanger te vinden. Veel vleesvervangers zijn namelijk (te) laag in eiwitten. Dit geldt helaas soms ook voor de producten waarop staat: “eiwitrijk” of “bevat veel proteïnen”. Kijk bij de voedingswaarde of de vleesvervanger meer dan 15 gram eiwit bevat per 100 gram. Dan heb je een goede keuze in handen.
Een voorbeeld voor een eiwitrijke vleesvervanger is de vers plantaardige burger van AH huismerk.
Wel zin in een stukje vlees? Kies dan voor een braadworstje of een bal gehakt.
Ingredienten
Voor 4 personen
- 500 gram aardappelen
- 500 gram gekookte bietjes (geraspt)
- 1 appel
- 3 sjalotjes
- 2 eetlepels balsamico azijn
- Vloeibare margarine
- 100 ml kookzuivel (7% vet)
- 1 eetlepel grove mosterd
- 4 vegetarische burgers (Bijv. AH vers plantaardige burger)
Bereiding
Stap 1 Schil de aardappelen en kook deze in een pan met water, binnen 15 minuten gaar.
Stap 2 Bak in een koekenpan met vloeibare margarine de vegetarische burger volgens aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3 Snijd ondertussen de sjalotten in fijne ringen. Verhit nogmaals in dezelfde koekenpan vloeibare margarine, bak de sjalotjes op rustig vuur tot deze zacht zijn en voeg vervolgens de balsamico azijn toe. Roer het geheel nog even goed door.
Stap 4 Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen tot puree. Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Voeg de bietjes, mosterd, kookzuivel en appel door de puree heen.
Stap 5 Serveer de stampot met de sjalotjes en vega burger.
Variatiemogelijkheid:
Deze stampot is ook erg goed te combineren met vis. Bijvoorbeeld stukje gestoofde kabeljauw, pangafilet of scholfilet.
Meer recepten
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...
Ovenschotel met pompoen
Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...
Goulashsoep
Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats van de...