Gram eiwit

Bietensmoothie met framboos en gember

feb 16, 2019

Toen ik dit recept van Miss Havermout voorbij zag komen, dacht ik direct: wat een lekkere smaakcombinatie! Zo krijg je meteen wat fruit en groente binnen!

Nu ben ik zelf niet zo’n fan van smoothies van boerenkool, lijkt me gewoon niet zo licht verteerbaar. Maar gekookte bietjes in combinatie met frambozen is een hele lekkere combinatie. De verse gember maakt dit gerecht compleet.

Echt een gezond ontbijt of tussendoortje.

Ingredienten

Voor 1 persoon

  • 1 gekookte biet

  • 50 gram frambozen (vers of uit de diepvries)

  • 2 centimeter verse gember 

  • 100 ml magere kwark of ‘Alpro go on’ voor plantaardige zuivel

  • 1 eetlepel havermout

Bereiding

Stap 1 Verwijder de schil van het stukje gember en rasp deze met een fijne keukenrasp. Snijd de bieten in grove stukken. Stap 2 Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer het geheel met een staafmixer of in een blender.

Variatiemogelijkheid:

Miss havermout heeft nog veel meer lekkere smoothie recepten zoals avocado chocolade smoothie met banaan.

Of een tropische wortel smoothie met tropisch fruit en banaan.

Ik zou bij deze recepten wel kiezen voor kwark of  Alpro soja go voor een hogere eiwitinname. Als je de portie niet op krijgt zou je de hoeveelheid fruit kunnen halveren. 

Meer recepten

Omeletwrap

Dit ontbijt is de ideale combinatie: eiwitrijk en snel te bereiden. Zorg ervoor dat je de omelet op een rustig vuur bakt zodat de omelet wat zachter blijft in plaats van krokant. Wanneer je weinig tijd hebt, kun je het omelet ook de avond van te voren al...

Havermoutpap met pistache en abrikoos

Dit recept is voor de havermoutpaplovers die weer eens wat anders willen. Maar ook voor de ‘pap’haters die als kind pap kregen met een vel erop. Probeer havermoutpap zeker nog een keertje uit. Het smaakt weer anders dan brintapap, en door frisse smaken toe te voegen...

Havermout met snelle perencompote

Mmmm.. deze combinatie is echt super lekker. De warme stukjes peer met kaneel smaken heel goed bij de havermoutpap. Omdat de peer extra zoet wordt omdat deze een beetje karamelliseert, hoef je echt geen extra suiker, honing of zoetstof toe te voegen aan je pap. In...