Gram eiwit

Bananenbrood met cheesecake

jan 30, 2020

Via Pinterest kwam ik dit heerlijke recept tegen van Petra Runs. Dit is nog eens een bananenbrood waarbij je voldoende eiwitten binnenkrijgt! Ik vond het bananenbrood zelf zoet genoeg maar dat is natuurlijk persoonlijk. Wanneer je het bananenbrood niet zoet genoeg vindt, zou je kunnen kiezen voor een kwark met een smaakje zoals vanille of kokos. Of kun je nog wat zoetstof aan het bananenbroodbeslag toevoegen.

Ingredienten

Voor 12 plakken

Voor het bananenbrood:

  • 3 rijpe bananen
  • 2 dadels
  • 200 gram havervlokken
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille essence
  • 2 theelepel bakpoeder

 

Voor de cheesecakelaag:

  • 200 gram magere kwark
  • 200 gram zuivelspread light
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels kokosrasp

Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bananen samen met de dadels en vanille essance in een mengbeker en pureer het geheel met een staafmixer tot er een gladde massa ontstaat.

Stap 2 Hak de havervlokken in een hakmolen fijn. Je kunt ook kiezen voor volkorenmeel. Kluts de eieren los, voeg vervolgens de bananen-, dadelpuree toe en meng dit goed door. Doe de gemalen havervlokken, een snufje zout en het bakpoeder erbij en roer nogmaals goed door.

Stap 3 Meng de kwark en de zuivelspread in een beslagkom goed door elkaar. Voeg vervolgens het ei toe. Wanneer deze goed is vermengd kun je het eiwit toevoegen. Voeg als laatste de kokosrasp toe.

Stap 4 Neem een ingevette cakevorm. Schep hierin de helft van het bananenbroodbeslag hierin. Schep vervolgens voorzichtig het cheesecakebeslag erop. Verdeel de andere helft van het bananenbroodbeslag er overheen.

Stap 5 Plaats het bananenbrood voor 55 minuten in de oven. Wanneer de bovenkant te donker wordt, leg dan aluminiumfolie over de cakevorm.

 

Bewaaradvies:

Omdat het bananenbrood wat natter is door de cheesecakelaag, is het belangrijk om deze in de koelkast te bewaren. Je kunt het bananenbrood 3 dagen bewaren. Anders is het een goed idee om het bananenbrood in plakjes in te vriezen, omdat je waarschijnlijk het bananenbrood in je eentje niet binnen 3 dagen op krijgt.. Of is het een goede reden om te trakteren!

Meer recepten

Citroen-kokos balletjes

Dit lekkere recept kwam ik tegen op Pinterest en na het zien van de foto’s en het lezen van de ingrediënten was ik direct enthousiast. Dit gerecht is laag in koolhydraten en bevat geen verborgen suikers zoals bij het toevoegen van honing, dadels, banaan of...

Cantuccini

Ingredienten voor +/- 25 koekjes 90 gram volkoren meel 60 gram Pure Whey Eiwit – Vanille 1 theelepel bakpoeder 90 gram vloeibare honing 2 eieren 1 sinaasappel 1 theelepel vanillearoma 100 gram pistache nootjes 100 gram amandelen Bereiding Stap 1 Verwarm de over voor...

Pistach-feta dip

Als je op zoek bent naar weer even wat anders op je boterham dan een plak kaas of pindakaas? Dan is dit echt een recept om uit te proberen! Lekker met een plak kipfilet of rauwe ham op een geroosterde boterham. Heb je een koelkast op werk? Neem de dip dan gemakkelijk...