Gram eiwit

Bananenbrood met cheesecake

jan 30, 2020

Via Pinterest kwam ik dit heerlijke recept tegen van Petra Runs. Dit is nog eens een bananenbrood waarbij je voldoende eiwitten binnenkrijgt! Ik vond het bananenbrood zelf zoet genoeg maar dat is natuurlijk persoonlijk. Wanneer je het bananenbrood niet zoet genoeg vindt, zou je kunnen kiezen voor een kwark met een smaakje zoals vanille of kokos. Of kun je nog wat zoetstof aan het bananenbroodbeslag toevoegen.

Ingredienten

Voor 12 plakken

Voor het bananenbrood:

  • 3 rijpe bananen
  • 2 dadels
  • 200 gram havervlokken
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille essence
  • 2 theelepel bakpoeder

 

Voor de cheesecakelaag:

  • 200 gram magere kwark
  • 200 gram zuivelspread light
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels kokosrasp

Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bananen samen met de dadels en vanille essance in een mengbeker en pureer het geheel met een staafmixer tot er een gladde massa ontstaat.

Stap 2 Hak de havervlokken in een hakmolen fijn. Je kunt ook kiezen voor volkorenmeel. Kluts de eieren los, voeg vervolgens de bananen-, dadelpuree toe en meng dit goed door. Doe de gemalen havervlokken, een snufje zout en het bakpoeder erbij en roer nogmaals goed door.

Stap 3 Meng de kwark en de zuivelspread in een beslagkom goed door elkaar. Voeg vervolgens het ei toe. Wanneer deze goed is vermengd kun je het eiwit toevoegen. Voeg als laatste de kokosrasp toe.

Stap 4 Neem een ingevette cakevorm. Schep hierin de helft van het bananenbroodbeslag hierin. Schep vervolgens voorzichtig het cheesecakebeslag erop. Verdeel de andere helft van het bananenbroodbeslag er overheen.

Stap 5 Plaats het bananenbrood voor 55 minuten in de oven. Wanneer de bovenkant te donker wordt, leg dan aluminiumfolie over de cakevorm.

 

Bewaaradvies:

Omdat het bananenbrood wat natter is door de cheesecakelaag, is het belangrijk om deze in de koelkast te bewaren. Je kunt het bananenbrood 3 dagen bewaren. Anders is het een goed idee om het bananenbrood in plakjes in te vriezen, omdat je waarschijnlijk het bananenbrood in je eentje niet binnen 3 dagen op krijgt.. Of is het een goede reden om te trakteren!

Meer recepten

Pistache koekjes

Pistache koekjes

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

Hartige muffins

Hartige muffins

Enige tijd geleden kreeg ik dit recept van Joost Teunissen van @gastricbyjoost. Echt een lekker en gemakkelijk recept. Dit recept is eiwitrijk! Een muffin bevat 10 gram eiwit. Daarnaast kun je met dit gerecht zo veel variëren. Bekijk in het recept welke leftovers je...

Zalmburgertjes

Zalmburgertjes

Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...