Gram eiwit
Aspergesoep
Ook dol op asperges? Soep eet gemakkelijk weg en door de zalm krijg je voldoende eiwitten binnen. NIet zo’n fan van zalm, voeg dan hamblokjes en een gekookt ei in stukjes toe voor een traditionele aspergesoep met voldende eiwitten.
Heb je niet voldoende tijd om asperges schoon te maken en te koken, of zijn ze helaas niet meer in het seizoen? Asperges uit pot kunnen dan een uitkomst bieden! Sla de eerste stap over van het recept en voeg de asperges in stukken toe.
Ingredienten
- 500 g verse witte asperges
- 2 blokjes kippenbouillontabletten
- 1,5 liter kraanwater
- 30 gram roomboter
- 30 gram tarwebloem
- 150 ml kookroom light
- 0,5 bosje kervel
- 1 bakje tuinkers
- 200 gram warm gerookte zalm
Bereiding
Stap 1: Schil de asperges en snijd ongeveer 3 cm van de onderkant af. (bekijk instructievideo van AH) Kook de asperges met de schillen voor 15 minuten in het kraanwater met de bouillontabletten. Verwijder na 15 minuten de asperges en snijd deze in stukjes. Laat de schillen in de pan nog 30 minuten koken. Zeef vervolgens de bouillon.
Stap 2: Smelt in een soeppan de boter en strooi de bloem erbij. Roer de bloem door de boter. Bak dit kort door en voeg al roerend steeds een soeplepel bouillon toe. Als alle bouillon is toegevoegd gaan de asperges terug de pan in. Laat de soep nog 10 minuten op laag vuur doorkoken.
Stap 3: Hak de kervel fijn en voeg samen met de kookroom aan de soep toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de soep samen met de gerookte zalm en tuinkers.
Kies voor de juiste ingredienten
Er zijn veel variaties mogelijk. Je kunt ook kiezen voor gerookte zalm, stukjes gekookt ei met ham of gerookte kipfilet. Voordelen van deze ingredienten zijn dat je ze niet hoeft te bakken. Dit biedt als voordeel als je snel misselijk bent dat de baklucht je al niet verzadigd of misselijk(er) maakt.
Meer recepten
Zalmburgertjes
Deze zalmburgertjes kun je op heel veel manieren eten. Je kunt ze eten als tussendoortje of als hapje bij een feestelijke gelegenheid. Je zou ze ook op een (volkoren) wrap kunnen eten voor de lunch of door een salade heen. Daarnaast kun je ook grotere burgers maken en...
Ovenschotel met pompoen
Een lekkere ovenschotel voor in de herfst met pompoen. Wanneer je niet zo veel tijd hebt om te koken, zou je voorgesneden blokjes pompoen kunnen kiezen in plaats van een hele pompoen. Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen, afhankelijk van de portie die je op kunt en de...
Goulashsoep
Een lekkere maaltijdsoep voor regenachtige en koude dagen. Omdat deze soep zo goed gevuld is, bevat het voldoende eiwitten om een lunch of diner te vervangen. Wanneer je rundvlees niet goed kunt verdragen zou je kunnen kiezen voor kip in plaats van de...