Gram eiwit

Aspergesoep

jul 24, 2018

Ook dol op asperges? Soep eet gemakkelijk weg en door de zalm krijg je voldoende eiwitten binnen. NIet zo’n fan van zalm, voeg dan hamblokjes en een gekookt ei in stukjes toe voor een traditionele aspergesoep met voldende eiwitten.
Heb je niet voldoende tijd om asperges schoon te maken en te koken, of zijn ze helaas niet meer in het seizoen? Asperges uit pot kunnen dan een uitkomst bieden! Sla de eerste stap over van het recept en voeg de asperges in stukken toe.

Ingredienten

  • 500 g verse witte asperges
  • 2 blokjes kippenbouillontabletten
  • 1,5 liter kraanwater
  • 30 gram roomboter
  • 30 gram tarwebloem
  • 150 ml kookroom light
  • 0,5 bosje kervel
  • 1 bakje tuinkers
  • 200 gram warm gerookte zalm

Bereiding

Stap 1: Schil de asperges en snijd ongeveer 3 cm van de onderkant af. (bekijk instructievideo van AH) Kook de asperges met de schillen voor 15 minuten in het kraanwater met de bouillontabletten. Verwijder na 15 minuten de asperges en snijd deze in stukjes. Laat de schillen in de pan nog 30 minuten koken. Zeef vervolgens de bouillon.

Stap 2: Smelt in een soeppan de boter en strooi de bloem erbij. Roer de bloem door de boter. Bak dit kort door en voeg al roerend steeds een soeplepel bouillon toe. Als alle bouillon is toegevoegd gaan de asperges terug de pan in. Laat de soep nog 10 minuten op laag vuur doorkoken.

Stap 3: Hak de kervel fijn en voeg samen met de kookroom aan de soep toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de soep samen met de gerookte zalm en tuinkers.

Kies voor de juiste ingredienten

Er zijn veel variaties mogelijk. Je kunt ook kiezen voor gerookte zalm, stukjes gekookt ei met ham of gerookte kipfilet. Voordelen van deze ingredienten zijn dat je ze niet hoeft te bakken. Dit biedt als voordeel als je snel misselijk bent dat de baklucht je al niet verzadigd of misselijk(er) maakt.

Meer recepten

Zwarte bonen burger

Een van mijn goede voornemens is om minder vlees te eten. Nu is dat na een maagverkleining een minder gemakkelijke optie. Je wilt voldoende eiwitten binnen krijgen en vlees, vis en kip is nu eenmaal een zeer eiwitrijke keuze. Toen ik dit recept van Yellowlemontreeblog...

Vispotje met kabeljauw

Witvis is eiwitrijk en licht verteerbaar. Dit maakt kabeljauw een prettig ingrediënt om te kiezen na een maagverkleiningsoperatie. De combinatie van de kruiden en zure room geven dit gerecht weer een bijzonder lekkere smaak.Ingredienten Voor 4 personen 4 moten...

Stoofpotje met kip, pompoen en pruim

Het wordt steeds kouder en dan krijg ik altijd zin in stoofvlees. Helaas verdraagt niet iedereen stoofvlees meer na een maagverkleining, ook al is het boterzacht. Gelukkig kun je ook erg lekkere stoofgerechten met kip maken, zoals dit gerecht! Het gerecht heeft een...