Appelflappen uit de oven

dec 30, 2020

Ingredienten

Voor 10 stuks

  • 5 vellen filodeeg 

  • 2 kleine zoete appels

  • 50 gram rozijnen

  • 1 ei

  • 1 theelepel kaneel

  • 2 eetlepels amandelmeel

Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Plaats de appelstukjes in een kom en meng de rozijnen en het kaneel er doorheen.

Stap 2 Laat het filodeeg ontdooien onder een vochtige theedoek. Klop het ei los in een kommetje.

Stap 3 Pak steeds één vel filodeeg en snijd deze doormidden. Smeer het filodeeg met een kwast in met het ei. Plaats één tot twee eetlepels van de gesneden appel op een helft en rol het filodeeg op tot een mini loempia.

Stap 4 Plaats de appelflapjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer de bovenkant van het rolletje ook in met het ei en strooi er een kleine hoeveelheid amandelmeel overheen. Geen amandelmeel in huis? Dan kun je het ook weglaten.

Stap 5 Plaats de appelflapjes voor 20 minuten in de oven. Vers zijn ze het allerlekkerst. Je zou de rolletjes vooraf al kunnen maken en ze in de koelkast bewaren. Plaats ze dan vlak voordat je ze wilt gaan eten pas in de oven zetten.

Variaties:

Bekijk ook het recept voor kwark oliebollen uit de oven!

Meer recepten

Pistache koekjes

Pistache koekjes

Dit recept kwam ik tegen op de website van Laura’s bakery en omdat ze er zo ontzettend smakelijk uitzagen wilde ik graag een suikerarme versie uitproberen. En dat is naar mijn mening goed geslaagd. Voor zoetstof gebruikte Sukrin Icing omdat ik de smaak veel beter vind...

Kwark oliebollen

Kwark oliebollen

Ingredienten Voor 12 stuks 250 gram (spelt)meel 250 gram vanillekwark (ik koos voor Milde kwark van Campina) 1 ei ½ zakje gist Mespunt zout 1 theelepel kaneel 50 gram rozijnen 50 gram sukade (optioneel) Sinaasappelschil van één sinaasappel Zonnebloemolie Bereiding...

Alcoholvrije gluhwein

Alcoholvrije gluhwein

Eet reccept van Nigella Lawson. Een fris gerecht door de citrusvructen en de venkel. Door de kippendijen te marineren in het sap van de citroen en sinaasappel, wordt het vlees nog zachter. Kun je meer op dan de kip en de venkel? Serveer dan extra aardappel of couscous...