Gram eiwit
Aspergesoep
Ingredienten
- 500 g verse witte asperges
- 2 blokjes kippenbouillontabletten
- 1,5 liter kraanwater
- 30 gram roomboter
- 30 gram tarwebloem
- 150 ml kookroom light
- 0,5 bosje kervel
- 1 bakje tuinkers
- 200 gram warm gerookte zalm
Bereiding
Stap 1: Schil de asperges en snijdt ongeveer 3 cm van de onderkant af. (bekijk instructievideo van AH) Kook de asperges met de schillen voor 15 minuten in het kraanwater met de bouillontabletten. Verwijder na 15 minuten de asperges en snijd deze in stukjes. Laat de schillen in de pan nog 30 minuten koken. Zeef vervolgens de bouillon.
Stap 2: Smelt in een soeppan de boter en strooi de bloem erbij. Roer de bloem door de boter. Bak dit kort door en voeg al roerend steeds een soeplepel bouillon toe. Als alle bouillon is toegevoegd, tussen de asperges terug de pan in. Laat de soep nog 10 minuten op laag vuur doorkoken.
Stap 3: Hak de kervel fijn en voeg samen met de kookroom aan de soep toe. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep samen met de gerookte zalm en tuinkers.
Kies voor de juiste ingredienten
Er zijn veel variaties mogelijk. Je kunt ook kiezen voor gerookte zalm, stukjes gekookt ei met ham of gerookte kipfilet. Omdat je deze producten niet hoeft te pakken, kan dit de kans op misselijkheid verkleinen.